In juni 2020 stopt Magento met het updaten en beveiligen van het Magento 1-platform onverbiddelijk, zowel bij Magento Enterprise als bij de Magento Community editie. Dat heeft niet alleen een grote impact op de veiligheid van je website, maar ook op de e-commerce sales die je vandaag genereert. Lees hier de risico’s die op je afkomen als je de migratie nog langer uitstelt.

Welke risico’s loopt mijn webshop als ik toch verder ga op Magento 1? 

 

Voor juni 2020 gaat Magento nog actief op zoek naar zwakke plekken in het systeem en beperkt ze de risico’s maximaal via updates. Na die tijd staakt Magento die automatische zoekactie, waardoor je website en data niet beschermd zijn. Ook wordt er niet meer gecommuniceerd over de risicogebieden waarop je moet letten. 

 

Vanaf het moment dat Magento stopt met deze beveiligingspatches, beweren heel wat bronnen dat hackers automatisch beveiligingslekken opzoeken op e-commerce websites die nog steeds een niet-ondersteunde versie van Magento hebben. 

 

Wat zijn de cyberaanvallen die je mag verwachten? 

 

  • DDOS of denial-of-service attack: dit is de meest voorkomende hackaanval. Een hacker overspoelt je netwerkverbinding met zoveel ongeldige verzoeken, waardoor de host niet in staat is om op alle aanvragen te reageren. Daardoor loopt het systeem vast en wordt de site volledig uitgeschakeld.
  • Spamregistraties uitvoeren: spambots maken aan een hoog tempo valse gebruikersaccounts aan op je e-commerce site. Daardoor plaatsen ze gevaarlijke koppelingen naar je site of overbelasten ze je e-commerce site en database.
  • Brute Force Penetration Attacks: hackers willen inloggen op je e-commerce site. Ze sturen een versleuteld bestand met miljoenen gebruikersnamen en wachtwoorden,   totdat ze de juiste combinatie vinden. Van zodra ze toegang hebben, stelen ze je gegevens, halen ze je website neer of voeren ze een andere aanval uit. 

Hackers hebben dus meerdere toegangen tot je website. Maar als onderneming heb je een verantwoordelijkheid te dragen ten opzichte van je klanten. Na juni 2020 geef je hackers mogelijk toegang tot persoonlijke gegevens en betalingsdetails, waardoor je de regels van GDPR niet meer naleeft en daar hangen fikse boetes tegenover.

 

De concurrentie haalt je in

 

Maar niet alleen stel je je bloot aan potentiële cyberaanvallen. Als retailer wordt het moeilijk om de concurrentie bij te blijven en te voldoen aan de eisen van je consumenten, die bij een concurrent op Magento 2 een moderne, gebruiksvriendelijke shopervaring beleven over verschillende kanalen en apparaten heen. 

 

Gratis levering of de volgende dag in huis is niet meer voldoende. Klanten willen bezorgmomenten aangeven om te kiezen wanneer hun pakketje aankomt. Ze willen jaarabonnementen voor internationale levering en zelfs levering dezelfde dag. Wil je dat aanbieden? Dan heb je de juiste technologie nodig die daarop voorzien is.

 

Magento 1 en Magento 2: een vergelijking

 

Magento 2 is sneller, slimmer en gebruiksvriendelijker dan Magento 1. Magento 2 biedt heel wat features en functionaliteiten standaard aan, die bij Magento 1 enkel mogelijk zijn via extensies. Voor al je eigen extensies in Magento 1 is de kans groot dat je een alternatief vindt in Magento Marketplace, waardoor ontwikkeling en onderhoud van je shop vereenvoudigt en de performance verbetert. Ook heeft Magento een CMS-systeem met fetaures waar je maar van kan dromen. 

 

Maar ook derde partijen updaten en lanceren voortdurend hun apps voor Magento 2. Van content, maatwerk, shipping, fulfillment tot website-optimalisatie: de hoeveelheid en de diversiteit van extensies op Magento Marketplace is enorm. De kwaliteitscontroles die Magento uitvoert voor alle Magento 2-extensies verzekeren een consistente, hoge productkwaliteit.

 

Start je migratietraject vandaag nog

 

Retailers die hun migratie tot de laatste minuut uitstellen, worden gewaar dat hun e-commerce website stilaan ten onder gaat. Je verdrinkt in de prioriteiten en kan de combinatie van het onderhoud aan Magento 1 en de migratie naar Magento 2 niet langer volhouden. 

Het gemiddeld migratietraject duurt ongeveer 6 tot 12 maanden. Ben jij nog niet aan je migratietraject gestart? Hoog tijd dan voor de juiste begeleiding om de migratie alsnog voor juni 2020 te beëindigen. Contacteer een van onze e-commerce consultants via info@vaimo.be. Samen met jou stippelen we een migratieplan uit dat aansluit bij jouw business en haal jij voordeel uit al het mooie wat Magento 2 voor jou in petto heeft. 

Sign up for our newsletter

Follow Us